[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 157-150 برگشت به فهرست نسخه ها
آنچه پرستاران باید درباره تداخلات رژیم غذایی حاوی ویتامین K و وارفارین بدانند: یک مطالعه مروری
محمد جوادی نژاد1، فاطمه بهرام نژاد2، حسین نوید3، فاطمه غیاثی1، الهام نواب*4
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه قلب، مرکز قلب تهران، پژوهشکده بیماری‌های قلب وعروق، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- گروه پرستاری مراقبت ویژه و مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه پرستاری مراقبت‌های ویژه و مدیریت دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، e-navab@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (355 مشاهده)
خلاصه
هدف. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تداخلات غذایی و رژیم حاوی ویتامین k در بیماران مصرف­ کننده وارفارین از دیدگاه مراقبتی انجام شد.
زمینه. وارفارین یکی از پرکاربردترین داروهای ضد انعقاد خوراکی است. یکی از نگرانی­های معمول در مصرف وارفارین، تداخلات غذایی آن است که به­ طور عمده به علت ویتامین k  رخ می­دهد. پرستار به عنوان اولین فرد حرفه­ای در مسیر درمانی مراقبتی و مسئول اصلی آموزش به بیمار  می­تواند نقش مهمی در کاهش این تداخلات غذایی که چالشی برای بیماران است داشته باشد.
روش کار: مطالعه مروری حاضر در سال 1400-1399 با جست­وجوی کتابخانه­ای و جست­وجو در پایگاه­های اطلاعاتی PubMed ،Chochrane Library ،Web of Science ،Scopus ،Up-to-date ،OVID ،CINAHL ، Magiran  و SID  با کلیدواژهای فارسی وارفارین، تداخلات غذایی، رژیم ویتامین K، آموزش به بیمار، و پرستار، و معادل انگلیسی آنها برای یافتن مقالاتی که در بازه زمانی 1999 تا 2021 منتشر شده بودند انجام شد. از مجموع 30 مقاله یافت­شده، پس از بررسی براساس معیارهای ورود و کیفیت مطالعات، 8 مقاله وارد مرور متون شد.
یافته ­ها. مقدار دریافت ویتامین K در رژیم غذایی باید ثابت نگه داشته شود. این میزان، 90 تا120 میکروگرم در روز است. بیماران باید در مورد ویتامین K  و مواد غذایی مختلف و مکمل­ها به طور مناسب و پیوسته آموزش ببینند. در این زمینه، نقش پرستار به عنوان یکی از ارکان آموزش به بیمار بسیار مهم و اساسی است.
نتیجه ­گیری. با توجه به نقش پرستار در آموزش به این بیماران توصیه می­شود این آموزش در مورد تداخلات غذایی با استفاده از منابع معتبر و روزآمد جهانی­ باشد که با روش­هایی مثل تهیه راهنمای بالینی، ساخت فیلم و طراحی اپلیکیشن و گنجاندن جداول میزان ویتامین K موجود در مواد غذایی امکان­پذیر است.
واژه‌های کلیدی: پرستار، تداخلات غذایی، ویتامین K، وارفارین
متن کامل [PDF 887 kb]   (557 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: قلبی عروقی
دریافت: 1400/11/6 | پذیرش: 1401/4/4 | انتشار: 1401/5/25 | انتشار الکترونیک: 1401/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadinejad M, Bahramnezhad F, Navid H, Gheiasi S F, Navab E. What nurses need to know about interactions of diet containing vitamin K with warfarin: A review study. پرستاری قلب و عروق 2021; 10 (1) :150-157
URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-721-fa.html

جوادی نژاد محمد، بهرام نژاد فاطمه، نوید حسین، غیاثی فاطمه، نواب الهام. آنچه پرستاران باید درباره تداخلات رژیم غذایی حاوی ویتامین K و وارفارین بدانند: یک مطالعه مروری. نشریه پرستاری قلب و عروق 1400; 10 (1) :157-150

URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-721-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری قلب و عروق Iranian Journal of Cardiovascular Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4514