[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 36-46 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر حمایت تغذیه‌ای از بیماران بعد از جراحی بای پس عروق کرونر
بنفشه قربانی1، فاطمه بهرام نژاد*2
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، bahramnezhad.f@gmail.com
چکیده:   (542 مشاهده)
خلاصه
هدف. این مطالعه با هدف مروری بر اهمیت تبعیت از رژیم غذایی، آشنایی پرستاران با پیشنهادات تغذیه­ای و ارائه آنها  به بیمار، بعد از جراحی بای‌پس عروق کرونر انجام شد.
زمینه. تغذیه و الگوهای مصرف مواد غذایی بعد از جراحی قلب از جمله مراقبت­های مهمی است که بخش زیادی از ارائه آن بر عهده پرستار است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این پژوهش، با استفاده از مطالعات گوناگون و منابع اطلاعاتی مختلف، اصول تغذیه مناسب بعد از جراحی بای‌پس عروق کرونر مورد بررسی قرار گرفته است و پیشنهادات لازم ارائه شده است.
روش کار. مطالعه مروری حاضر با جست­جوی کتابخانه ­ای و جست­جو در پایگاه­های اطلاعاتی Web of Science، Chochrane Library، Scopus، CINAHL، OVID، Up-to-date، PubMed، SID، و Magiran  با کلیدواژه ­های فارسی جراحی بای‌پس عروق کرونر، تبعیت از رژیم درمانی، بیماری قلبی عروقی، میزان بقا، عوارض بیماری­های  قلبی و مراقبت­های پرستاری، رژیم غذایی، و حمایت­های تغذیه ­ای، و معادل انگلیسی آنها و همچنین، بدون محدودیت زمانی مورد جست­جو قرار گرفت. از مجموع 103 مقاله، 65  مقاله وارد مرحله بررسی کیفی شدند که از بین آنها 51 مقاله وارد مرور متون شدند.
یافته ­ها. با توجه به نتایج این مطالعه می­توان بیان کرد که استفاده از رویکرد مناسب غذایی مانند مصرف میوه و سبزیجات، آجیل و مغزها، مصرف مواد لبنی، ماهی و مواد غذایی آب­پز و بخارپز باید در اولویت رژیم غذایی بیماران بعد از جراحی بای‌پس عروق کرونر قرار گیرد و تا حد امکان از مواد سرخ­ شده و فرآوری شده خودداری گردد.
نتیجه ­گیری. آشنایی پرستاران با اصول تغذیه و ارائه راهکارهای تغذیه ­ای مبتنی بر جدیدترین دستورالعمل ­های منتشرشده به بیماران بعد از جراحی بای‌پس عروق کرونر، نقش مهمی در کاهش عوارض و بستری مجدد بیماران دارد.
واژه‌های کلیدی: جراحی بای‌پس عروق کرونر، رژیم غذایی، حمایت تغذیه ای
متن کامل [PDF 972 kb]   (641 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تبعيت از رژيم درماني
دریافت: 1399/10/5 | پذیرش: 1400/1/8 | انتشار: 1400/1/29 | انتشار الکترونیک: 1400/1/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani B, Bahramnezhad F. Nutritional support in patients after coronary artery bypass graft surgery: A literature review. پرستاری قلب و عروق. 2020; 9 (1) :36-46
URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-660-fa.html

قربانی بنفشه، بهرام نژاد فاطمه. مروری بر حمایت تغذیه‌ای از بیماران بعد از جراحی بای پس عروق کرونر. نشریه پرستاری قلب و عروق. 1399; 9 (1) :36-46

URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-660-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری قلب و عروق Iranian Journal of Cardiovascular Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341