[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 1 - ( 1-1401 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 20-12 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر روش حساسیت‌زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر شدت اضطراب مرگ افراد دچار سکته قلبی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی
عزیز بهنام مقدم1، آرمین محمودی*2، علیرضا ماردپور1، فاطمه زاده باقری1، نعیم عبدی3
1- گروه روان‌شناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- گروه روان‌شناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران ، dehlidena@yahoo.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (576 مشاهده)
خلاصه
هدف. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر روش حساسیت ­زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب مرگ در افراد دچار سکته قلبی بود.
زمینه. افرادی که دچار سکته قلبی می­شوند اضطراب مرگ و کمبودهای شناختی را تجربه می­کنند، و همین امر موجب تاخیر در بازگشت به کار، کاهش کیفیت زندگی و افزایش خطر مرگ در آنان می­شود.
روش کار. این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که به منظور بررسی تاثیر روش حساسیت ­زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر اضطراب مرگ در افراد دچار سکته قلبی در سال 1400 انجام شد. در این مطالعه، 60 فرد دچار سکته قلبی از طریق نمونه ­گیری در دسترس در مراکز درمانی شهر یاسوج انتخاب شدند و به صورت تخصیص تصادفی بلوکی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برای گردآوری داده­ ها از پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر استفاده شد. پیش­آزمون برای هر دو گروه گرفته شد و سپس برای گروه آزمون، شش جلسه درمانی حساسیت ­زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد اجرا و در پایان، پس­ آزمون برای هر دو گروه اجرا شد. گروه کنترل هیچ مداخله­ ای دریافت نکردند و تنها مراقبت­ های معمول پزشکی به ایشان ارائه شد. داده ­ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم­افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شدند.
یافته­ها. پس از تعدیل نمرات پس ­آزمون از طریق حذف اثر پیش ­آزمون، مشخص شد که مداخله بر کاهش اضطراب مرگ تاثیر معنی دار داشته است (0/796Partial η2=، 0/0001P≤ ،214/11F=). همچنین، در مولفه­ های اضطراب مرگ، نتایج آزمون تی مستقل نشان داد میانگین نمرات تفاضل پیش ­آزمون و پس ­آزمون متغیرهای ترس از مرگ (0/0001P≤)، ترس از بیماری (0/0001P≤)، افکار مرتبط با مرگ (0/05P<)، و زندگی کوتاه (0/0001P≤) در گروه آزمون به طور معنی­ داری بیشتر از گروه کنترل است.
نتیجه گیری.روش حساسیت ­زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد می­تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل و موثر در کاهش اضطراب مرگ افراد دچار سکته قلبی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: حساسیت‌زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد، اضطراب مرگ، سکته قلبی
متن کامل [PDF 1017 kb]   (4224 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلبی عروقی
دریافت: 1401/6/20 | پذیرش: 1401/7/23 | انتشار: 1401/9/12 | انتشار الکترونیک: 1401/9/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behnammoghadam A, Mahmoodi A, Maredpour A, Zadeh Bagheri F, Abdi N. The effect of eye movement desensitization and reprocessing (EMDR) on death anxiety in patients with myocardial infarction: A Randomized clinical trial study. پرستاری قلب و عروق 2022; 11 (1) :12-20
URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-749-fa.html

بهنام مقدم عزیز، محمودی آرمین، ماردپور علیرضا، زاده باقری فاطمه، عبدی نعیم. تاثیر روش حساسیت‌زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر شدت اضطراب مرگ افراد دچار سکته قلبی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. نشریه پرستاری قلب و عروق. 1401; 11 (1) :12-20

URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-749-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( 1-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری قلب و عروق Iranian Journal of Cardiovascular Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570