:: دوره 8، شماره 1 - ( 1-1398 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 63-56 برگشت به فهرست نسخه ها
کاتکول آمین‌ها و سندرم قلب شکسته: نگاهی بر مراقبت‌های پرستاری
فائزه پرچمی1 ، خاطره سیلانی2 ، معصومه ذاکری‌مقدم* 3
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه مراقبت های ویژه دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، zakerimo@tums.ac.ir
چکیده:   (7858 مشاهده)
خلاصه
هدف. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش کاتکول­ آمین­ها در پاتوژنز کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو و مراقبت‌های پرستاری مربوط به آن انجام شد.
زمینه. کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، یک سندرم اکتسابی حاد است که با اختلال حاد برگشت‌پذیر عملکرد سیستولیک اپیکال و قطعه میانی بطن چپ، در غیاب انسداد قابل ملاحظه شریان کرونری مشخص می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل استرس­زای عاطفی و جسمی، از محرک­های اصلی این بیماری هستند. با وجود سال‌ها تلاش برای درک بهتر این اختلال، دانش فعلی محدود است؛ اما صاحبنظران مختلف در مورد ارتباط کاتکول­ آمین­ها با ایجاد این سندرم به توافق رسیده‌اند.
روش کار. در این مطالعه مروری، راهبرد جستجو، یافتن مقالات دارای متن کامل با هدف مرور پژوهش‌ها و گزارشات موردی اخیر در بازه زمانی سال­های 2014 تا 2018 میلادی با کلیدواژه­هایBroken heart syndrome ، Apical ballooning syndrome، Takotsubo cardiomyopathy، Stress-induced cardiomyopathy، Catecholamines، nursing و nursing care  در پایگاه­های داده­ای و موتورهای جستجو شاملPubMed ، Google Scholar و  Web of Science  بود. از میان 392 مقاله و گزارش موردی یافت­شده، 21 مقاله وارد مطالعه شدند.
یافته‌ها. از میان فرضیه­های مختلف، اختلال عملکرد میکروواسکولار ناشی از کاتکول­ آمین، در حال حاضر قابل قبول­ترین فرضیه است. محرک‌های استرس­زا، می­توانند باعث افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال و آزاد شدن کاتکول­ آمین شوند. اگر کاتکول امین‌ها، دلیل ایجادکننده در کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو هستند، این امر که تجویز کاتکول­ آمین اگزوژن می­تواند این شرایط را فراهم آورد، کاملا محتمل است.
نتیجه‌گیری. اگر چه مطالعات بسیاری، بعضی از انواع سمیت کاتکول­ آمین را به پاتوفیزیولوژی کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نسبت داده‌اند، با توجه به تاثیر بالقوه بر راهبردهای درمانی فعلی، نیاز به بررسی بیشتر این موضوع است. به دلیل عوارض جانبی قلبی عروقی، استفاده از اپی‌نفرین با اهداف درمانی تحقیقات بیشتری را می‌طلبد. با توجه به شباهت علایم این سندرم با ایسکمی میوکارد، مراقبت‌های پرستاری در این نوع کاردیومیوپاتی از اهمیت زیادی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، سندرم بالونی شدن اپیکال، سندرم قلب شکسته، کاردیومیوپاتی ناشی از استرس، کاتکول آمین ها، مراقبت‌های پرستاری
متن کامل [PDF 1145 kb]   (18961 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: قلبی عروقی
دریافت: 1397/8/2 | پذیرش: 1398/9/26 | انتشار: 1399/4/1 | انتشار الکترونیک: 1399/4/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 1-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها