[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1392 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 26-34 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه ی بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با سطح کلسترول تام،HDL-C وLDL-C در مردان مبتلا به انفارکتوس قلبی
محمد حسینی* 1، فرهاد رحمانی نیا2، نادر سمامی3، رستگار حسینی4
1- کارشناس ارشد فيزيولوژی ورزشی آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، ، واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران (* نویسنده مسئول) ، mohammad.hoseini101@gmail.com
2- دکترای فيزيولوژی ورزشی، استاد فيزيولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
3- دکترای طب ورزشی، استاديار طب ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
4- دانشجوی دکترای فيزيولوژی دانشگاه گیلان، رشت، ایران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
چکیده:   (5679 مشاهده)

خلاصه

هدف. هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه­ی بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با کلسترول تام (High-density lipoprotein) HDL-C و (Low-density lipoprotein) LDL-C در مردان مبتلا به انفارکتوس قلبی بود.

زمینه. انفارکتوس قلبی از شایع‌ترین بیماری های قلبی عروقی در جهان و ایران است. مطالعات نشان داده­اند که یکی از راه­های پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، اصلاح سبک زندگی غیرسالم است. دانش تغذیه و سطح  فعالیت بدنی از عوامل مهم در کاهش لیپیدهای سرم و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی به‌خصوص انفارکتوس قلبی هستند. با اصلاح و افزایش دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی در افرادی که دارای سابقه­ی بیماری­های قلبی عروقی هستند می­توان خطر وقوع انفارکتوس قلبی را کاهش داد.

روش کار. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن 150 نفر از بیماران مرد مراجعه­کننده به بیمارستان میلاد (میانگین سن 30/58 سال و انحراف معیار 58/1، میانگین وزن80/80 کیلوگرم و انحراف معیار 18/13و میانگین قد 24/174سانتی­متر و انحراف معیار 43/6) با  استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند و سپس دو پرسشنامه­ی دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی را تکمیل نمودند. بعد از 12 ساعت ناشتایی، میزان HDL،LDL  وکلسترول تام  همه­ی آزمودنی ها اندازه گیری شد. سپس داده ها در سطح معناداری (0/05>P) تجزیه‌ و تحلیل شدند.

یافته­ها. یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با LDL-C و کلسترول تام مردان بزرگسال مبتلا به انفارکتوس قلبی رابطه­ی معنی­داری وجود دارد، اما دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با  HDL-C رابطه معنی داری نداشت.

نتیجه­گیری. با توجه به نتایج مطالعه، با افزایش دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی در مردان می توان خطر  بیماری های قلبی عروقی به ویژه انفارکتوس قلبی را کنترل نمود.

واژه‌های کلیدی: فعالیت بدنی، دانش تغذیه، نیم رخ چربی، انفارکتوس قلبی
متن کامل [PDF 314 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلبی عروقی
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hoseini M, Rahmani-Nia F, Samami N, Hoseini R. Relationship of nutrition knowledge and physical activity level with total cholesterol, HDL-C and LDL-C in men with myocardial infarction. پرستاری قلب و عروق. 2013; 2 (3) :26-34
URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-112-fa.html

حسینی محمد، رحمانی نیا فرهاد، سمامی نادر، حسینی رستگار. رابطه ی بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با سطح کلسترول تام،HDL-C وLDL-C در مردان مبتلا به انفارکتوس قلبی. فصلنامه پرستاری قلب و عروق. 1392; 2 (3) :26-34

URL: http://journal.icns.org.ir/article-1-112-fa.html



دوره 2، شماره 3 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پرستاری قلب و عروق Iranian Journal of Cardiovascular Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752